miercuri, iunie 24, 2009

Cei frumoşi şi blestemaţi

Cei frumoşi şi blestemaţi (1922) este o poveste despre America anilor '20, o epocă tumultuoasa în care arta, dragostea şi banii sunt aproape invariabil insoţite de ambiţii nebuneşti, talente irosite şi esecuri ireparabile, când consumul nemăsurat de alcool şi stralucirea vieţii de noapte devin adevăratul crez al acelei generaţii despre care Fitzgerald însuşi a spus că “a crescut pentru a-şi gasi toţi sfinţii morţi, toate războaiele purtate, toată credinţa în om zdruncinată”.


Este o carte scrisă de autorul Marelui Gatsby, pe care am cumpărat-o în urmă cu ceva vreme din Cărtureşti, de la Iulius Mall şi din care savurez fiecare pagină când am timp să citesc, dovadă că încă n-am terminat-o:) . O carte în care se regăsesc tinerii care văd dincolo de superficialiatea vieţii de azi, o carte care suprapune trăirile personajelor principale cu cele pe care mulţi dintre noi le-am avut sau le avem în adolescenţă.


Ideea e că, dacă v-aţi săturat de filme de pe torrente sau de pe ODC, dacă v-aţi săturat să butonaţi aiurea TV-ul seara fără să primiţi nimic de la trusturile mogulilor, dacă aveţi chef să evadaţi din rutină, merită să vă pierdeţi în scrierea lui Francis Scott Fitzgerald.

Niciun comentariu: