luni, iunie 15, 2009

Mirajul Bistriţei europene

Se împlineşte un an de când pesediştii au ieşit în stradă, în miez de noapte, cu steaguri şi cu pupături, pentru a sărbători câştigarea Primăriei Bistriţa. Se împlineşte un an de când Ovidiu Creţu dădea declaraţii, cu reflectoarele în faţă, exprimându-şi bucuria că l-a bătut pe Vasile Moldovan şi exprimându-şi intenţia de a face un oraş european. La un an de mandat, Ovidiu Creţu îşi poate trece în palmares o hartă de lucru ce a purtat-o pe la toate televiziunile, pentru a explica schimbările ce se vor produce în trafic, câteva sensuri giratorii şi mai multe sensuri unice.


Ovidiu Creţu spunea astăzi că, după un an, oraşul este mai frumos şi mai curat. Poate e aşa, deşi mie nu mi se pare. Nu mi se pare că a schimbat faţa oraşului, nu mi se pare că avem o altfel de Bistriţa, diferită de cea a lui Vasile Moldovan. Mi se pare, în schimb, că s-a pierdut în hârţoage, în birocraţie şi în refuzul pedeliştilor, în drumul său spre oraşul european pe care ni-l promitea.


Europenizarea Bistriţei e mai grea decât spera şi durează mai mult decât se aşteptau cei ce l-au votat. Europenizarea Bistriţei a rămas, deocamdată, la stadiu de concept, la stadiu de machetă făcută 3D pe laptopul din biroul edilului şef.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ba da, orasul e schimbat - l-a transformat domnul Cretu intr-un labirint de sensuri unice si giratorii.