joi, octombrie 22, 2009

Bistriţa, oraşul în care nu se întâmplă nimic

Ieri seară am avut plăcerea să-i văd live pe cei de la Deko. Două ore de stand-up comedy în care am râs de mă durea gura. A fost printre cele mai tari spectacole pe care le-am văzut la Bistriţa nici nu mai ştiu de când, dacă nu cel mai tare. Astăzi am avut plăcerea să-i cunosc. Au venit în redacţia citynews, am stat, puţin ce-i drept, la poveşti. Fără fiţe, puşi pe glume (asta le e meseria) şi puşi pe distracţie, Vio, Costel şi Teo m-au făcut să-mi dau seama ce oraş plictisitor avem.



Da, Bistriţa e un oraş plictisitor. Deşi îmi place idea de a fi bistriţean şi iubesc oraşul în care m-am născut, e al dracului de plictisitor. Dacă am ajuns să mi se pară un stand-up comedy cel mai tare eveniment din ultima perioadă, un eveniment care în alte oraşe are săptămânal, înseamnă că suntem de undeva “de la ţară”. Fără teatru, fără cinematograf, fără un parc ca lumea, fără magazine de unde să-ţi poţi cumpăra haine decente, ce alternative avem pentru a ne petrece timpul liber? Două cluburi aceeptabile unde poţi ieşi în weekend şi încă vreo câteva crâşme, sunt variantele din oferta săracă a tinerilor.



Cu o administraţie care a uitat că există şi acest domeniu, cu instituţii de cultură pentru care doar tropăielile ţăranilor pe scenă există şi cu câte un concert de muzică clasică, cu un cinematograf care pute a mucegai şi îţi arată filmele cu purici, posibilităţile de distracţie sunt sub limita bunului simţ în Bistriţa. Şi sincer mă mir cum de noi, puţinii tineri din Bistriţa, mai rezistăm aici. Şi mă mir din ce în ce mai tare în ultima vreme.

6 comentarii:

Hordy spunea...

Am văzut, am participatm am plăcut am plecat. M-am trezit, am muncit, am venit acasă, am văzut nişte măgării de meciuri, am plecat, am uitat.

Am citit pe net, vine 30, vine mărgineanu, văd, plac, plec. Mă trezesc, muncesc, UIT.

anda spunea...

asta spune cineva cu care, de ceva vreme, discutam ce sens are sa ramai in bistrita "dupa ce te faci mare"...si vad k incepi sa te convingi, incet incet, k o fi bistrita un orasel frumos, decent, samd dar nu ai ce face aici, nici acum...si cu atat mai putin in viitor...

Gusti spunea...

penrtu ca aici am copilarit, pentru ca am prieteni aici, ce-i drept putini au mai ramas aici, pentru ca aveam candva idei marete, pentru ca ma gandeam candva ca generatia noastra poate schimba ceva aici si are rost sa ramai...dar pe masura ce trece timpul si acel "poate" dispare, incet, incet...

Hordy spunea...

Cu cât plecaţi mai mulţi cresc şansele mele de a fi mai măreţ. Plecaţi... toţi

Julia spunea...

Usor nu are cum sa fie, dar daca renunta chiar si putinii tineri care mai sunt prin Bistrita, atunci chiar nu mai e nimic de facut. Nu-ti pierde optimismul. ;)
Sunt constienta de problemele existente, dar...pur si simplu...sunt eu mai idealista si nu cred ca e totul pierdut. La 22 de ani afirm ca nu as putea sa plec din Bistrita. Sunt convinsa ca peste cativa ani voi afirmi acelasi lucru.

ItzOk spunea...

Ma~ ... oamenii plictisitzi plictisesc ingrozitor... Eu de ce nu reusesc sa ma plictisesc? ... Sa mai porneasca si din voi spiritul anti-plictiseala. E exact ca ideologia : Ce tzara mizerabila si corupta avem! ...cand respectivul reprezinta~ tzara!!...